tiistai 14. huhtikuuta 2009

Tanja Poutiainen – tuleva poliitikko vai yritysjohtaja?

Onkohan kukaan koskaan nähnyt alppihiihtäjä Tanja Poutiaista happamana ja haastattelijaa pakenevana? Vaikka takana olisi millainen kisa, Tanja on kuin yhtä hymyä toimittajien haastattelussa. Hänet nähdessään tulee väistämättä hyvälle tuulelle. Samaa ei voi valitettavasti sanoa kovinkaan monesta urheilijasta. Ei siis ihme, että Tanja on voittanut urheilugaalan vuoden esikuva – tittelin. Tanja pitäisi todellakin julistaa koko Suomen nuorison esikuvaksi. Tanja on puhdas kuin tunturipuro!

Poutiainen on niin positiivinen, että sen takia häntä pidetään vähän hankalana haastateltavana. Hän on ystävällinen ja valoisa eikä todellakaan mikään tuppisuu. Poutiainen on maineeseensa tyytyväinen, vaikka sen takia oudotkin ihmiset uskaltavat tulla taputtelemaan olalle. Luonnossa Tanja on huomattavasti pienemmän ja nuoremman näköinen kuin televisioruudun takaa katsottuna.

Poutiainen on arvokisamitalien määrällä mitattuna Suomen menestynein alppihiihtäjä. Poutiaisen arvokisasaavutukset alkoivat nuorten MM-kullasta vuonna 1997, jolloin Tanja oli vain kuusitoistavuotias. Tämä voitto oli suomalaisten ensimmäinen alppihiihtomitali. Tämän jälkeen Tanja on tuonut mitaleita lisää, viimeksi tänä keväänä Tanja voitti maailmancupin mestaruuden. Mitaleita tai ei, aina tiedotusvälineiden kautta välittyy iloinen, pirtsakka ja positiivinen Tanja.

Alppihiihtäjä Tanja Poutiainen on oppinut vanhemmiltaan, että menestystä ei tule, jos jää sohvalle odottamaan onnenpotkua. Menestyksen eteen Tanja tekee töitä 11 kuukautta vuodessa. Yhden vapaan kuukauden hän voi hyvällä omallatunnolla levätä laakereillaan. Tämän saman neuvon voisivat kaikki vanhemmat opettaa lapsilleen. Ilman työtä vapaa-ajasta nauttiminen ei ole palkitsevaa.

Tanja on antanut suomalaisille lapsille neuvoksi harrastaa ja liikkua monipuolisesti sellaisten lajien parissa mistä pitää. Vanhemmille hänen neuvonsa on ollut muistaa kannustaa ja antaa tukea lapsille! Nämä neuvot kaikkien vanhempien pitäisi muistaa.

Tanjan julkisuuskuva on niin puhdas, että sitä on yritetty väkisin liata. Eräs juorulehti väitti taannoin, että Tanja seurustelisi naisen kanssa. Tanja piti asian tiimoilta tiedostustilaisuuden, jossa hän kertoi, ettei hänellä ole tällä hetkellä elämässään miestä kuvioissa. Tulevaisuuden haaveenaan hän kertoi olevan perhe-elämän miehen ja lasten kanssa. Tiedotustilaisuuden lopuksi Tanja sanoi, ettei halua enää koskaan puhua tästä asiasta. Toivon mukaan tämä lausunto antaa Tanjalle rauhan tehdä sitä, mistä hänet tunnetaan.

On mielenkiintoista seurata, milloin jokin puolue keksii hyödyntää Tanjan suosion ja pyytää häntä vaaleihin ehdokkaaksi. Vai olisiko tulevaisuus sittenkin menestyvänä urheiluvälineyrittäjänä? Kumpaankin hänen rahkeensa riittänevät!

2 kommenttia:

Heli Mattila kirjoitti...

Huippu-urheilijoiden vaikeus jättää uraansa (vrt. esim. Janne Ahonen) saattaa kohdata Tanjaakin. Politiikkaan häntä varmaankin kysellään, mutta epäilen onko se riittävän haastavaa täyttämään urheilun jättämän tyhjiön. Tosiaan mielenkiintoista katsoa, miten käy!

Marika kirjoitti...

Olen monesti ihaillut Poutiaisen positiivisuutta - mutta samalla on mielessä käynyt, onko se aina aitoa. Kun hän sulkeutuu pieleen menneen kisan ja kameroille hymyilyn jälkeen omaan huoneeseensa, katsooko peilistä edelleen positiivinen Tanja? Toivotaan että katsoo. Joka tapauksessa on hienoa miten ainakin julkisuudessa hän jaksaa olla iloinen ja olla esikuva.