sunnuntai 8. maaliskuuta 2009

Alexander Stubb on liian HYVÄ

Suomen hallitus on viime päivinä harrastanut liikuntaa. Ulkoministeri Alexander Stubb kilpaili ensin tasapäisesti moninkertaisen olympiavoittajan Haile Gebreselassien kanssa ja tämän uuvutti tiputuskuntoon turvamiehensä skorpionien ja käärmeiden keskellä Tsadissa. Samaan aikaan pääministeri Matti Vanhanen eteni omalla vakaalla tyylillään Rukan alkukevään hangilla. Sivakoidessaan hän keksi samalla suorastaan raivokkaan kansan suosion saaneen ajatuksen eläkeiän nostamisesta.

Yllä mainittu esimerkki kuvaa hyvin tilannetta, jossa ulkoministeri Stubb elää. Tekee hän mitä tahansa, neuvottelee Georgiassa tai juoksee Nokian Täydenkuun maratonilla, hän on ylivoimainen positiivisessa mediajulkisuudessa. Tultuaan täydestä tuntemattomuudesta EU-edustajaksi ylivoimaisella äänivyöryllä vajaat neljä vuotta sitten, ollaan häntä 40-vuotiaana sovittamassa jo seuraavaksi presidentiksi. Hänen urakehitykselleen on vain yksi uhka, mutta sitäkin pahempi: Hän on liian hyvä!

Stubb puhuu viittä kieltä sujuvasti, kaikkia EU:n pääkieliä. Hän liikkuu sujuvasti kaikilla maailman foorumeilla. Hän on luonut ylivoimaisen suhdeverkon verrattuna kehenkään muuhun suomalaiseen poliitiikkoon. Poliittiset puolueet ovat mahdottoman tehtävän edessä. Mistä löytää kilpailukykyinen haastaja? Vastaus: Tällä hetkellä ei mistään!

Mitä kilpailijat tekevät, kun huomaavat etteivät pärjää Stubbille? Ainoa vaihtoehto on kaataa nykyinen ulkoministeri. Aloittaa joukolla mustamaalaus kampanja tai käydä käsiksi kaikkiin ulkopolitiikan ongelmiin (Esim. Venäjä Venäjä Venäjä?!).

Vielä tätä ei ole tapahtunut, mutta tulemme sen näkemään, kun kaikki tajuavat, että Alexander Stubb on liian HYVÄ!

10 kommenttia:

Heli Mattila kirjoitti...

Kyllä muistaakseni joitain nuoren miehen lannistamisyrityksiä oli alkusyksystä. Asialla olivat ainakin Juha Korkeaoja, Erkki Tuomioja ja Paavo Väyrynen.

Tarkoitatko siis sitä, että kun on ylivertainen, ei tarvitse julkisuudenhallintaa muutoin kuin kateellisten varalta?

Sami kirjoitti...

FANTASTISTA, että kirjoitukseeni on vastattu!

Tarkoitan sitä, että Stubb on niin epäpoliittinen poliitikko, että hänen haastamisensa asiapohjaisesti ja avoimin kirjan sivuin on todella vaikeaa. Hänestä ei oikein saa kiinni, muutenkaan kuin Triathlon-kisoissa.

Totta puhuakseni en usko, että Stubbin ura poliitikkona jatkuisi loputtomiin. Todennäköisesti hän jatkaa urallaan eteenpäin huippuvirkoihin tai jopa yrityselämän palvelukseen, jossa hänen verkostonsa olisi melkoinen kultakaivos.

Leena kirjoitti...

Vaara voi vaania myös omassa pesässä. Stubbin onnihan on, että Niinistölle hänestä ei (ihan) vielä ole vastusta. Presidentin virka siis taitaa saada odottaa. Jos ei muuta niin Saulin päätöstä. Mutta Kataisen housut taitavat kuitenkin vapista, puheenjohtaja ainesta Stubbissa hyvinkin olisi.

Koska nykyään politiikka viedään myös naisten lehtien sivuille, jonkun olisikin hyvä vinkata lehdille Stubbin englantilaisesta puolisosta. Montakohan kieltä hän osaa sujuvasti ja onko yksi näistä suomi?

Heli Mattila kirjoitti...

Luin jonkun toimittajan blogista (en valitettavasti muista, mistä)Stubbista. Hän ihmetteli, eikö herran imagokonsultti ole jo huomanneet, että Stubb on viime aikoina julkisuudessa kaikesta muusta paitsi ulkoministerin toimenkuvaan liittyvistä asioista.

Eli nuo urheilusaavutuksetkin tai niistä uutisoiminen on tarkoitushakuista.

Mutta olet ihan oikeassa, Leena, siinä, että Stubbin puoliso on ollut kovin vähän julkisuudessa. Minkähän takia?

Sami kirjoitti...

Olen tässä odotellut, että saisimme lähteä kiivaasti keskustelemaan muistakin aiheista, mutta pyöritellään sitten tätä minun pläjäytystäni.

Stubb mukaanlukien on olemassa muutamia harvoja julkisuuden henkilöjä, jotka eivät kiikuta perhettään esille kuten Mikkoset tai Susan Ruus..Kuronen. Omalta kohdaltani todella nostan heille hattua, kun he pystyvät säilyttämään yksityisyyden nykyajan mediamaailmassa, jossa rauhaa ei juuri ole. Paparazit, kännykkäkamerat jne. vaanivat kaikkialla.

Motto: Minkä pressissä häviää sen stressissä voittaa!

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy jälleen kerran kehua Samin tyyliä kirjoittaa; teksti on lähes aina höystetty huumorilla ja jota lukiessa ei voi olla nauramatta.
Mutta asiaan, olen samaa mieltä, että viime aikoina Stubb on esiintynyt julkisuudessa lähinnä urheilusaavutustensa merkeissä. Media metsästää tällaisia uutisia ja julkaistessaan niitä samalla muokkaa kansakunnan käsitystä ulkoministeristä. Mikä median todellinen tarkoitusperä oikeasti on? Ollaanko Stubbista tekemässä seuraavaa presidenttiä vai mitä pestiä hänelle suunnitellaan? Siitä voimme kaiketi kaikki olla yhtä mieltä Samin kanssa, että Stubb on kaikenkaikkiaan (melko) hyvä!

terveisin,

Johanna

Tero kirjoitti...

Kyllä, Stubb on liian hyvä, mutta mitä sitten? Mun mielestä on todella upeaa, että Suomi sai ulkoministerikseen hieman eri tyylisen kaverin mitä tämä tekstarin lähettelijä aikoinaan edusti. Näkyyhän häntä tosiaan monessa jutussa, jotka eivät millään lailla liity ulkopolitiikkaan. Olen kuitenkin nähnyt myös pätkiä uutisissa tms. ajankohtaisohjelmissa, joissa Stubb hoitaa omaa työtänsä varsin särmästi.

Olen vakuuttunut siitä, että Stubbilla on myös omat vastustajansa niin poliitikoissa kuin myös kansan keskuudessakin. He eivät ole vain vielä päässeet tuomaan mielipiteitään esiin, koska media juuri nyt pitää tästä kaverista. Hänen nuorekas ja joskus jopa rento tyylinsä ei takuulla pure kaikkiin. Mitenkään yleistämättä, mutta luulen, että eniten vastustusta löytyy ikääntyneemmän kansamme joukosta.

Kuten Sami sanoi, Venäjä voi olla tämä peikko, jolla Stubb voi pelata itsensä heikoille jäille. Toinen asia, joka mieleeni tulee, on NATO. Stubbin NATO-myönteisyys on sen verran kovaa, että hän voi sen aiheen kanssa vielä ampua itseään jalkaan... Niin ja mikäs maa se olikaan, joka taas ärähti tällä viikolla ja kertoi aikeistaan, jos Suomi liittyy NATOon?

Marika kirjoitti...

Aloin tässä miettiä, mistä Stubb tuli ja nousi suosikiksi, ja eksyin hänen omaan blogiinsa.
http://www.alexstubb.com/fi/blog/

Tässä aiemmin puhuttiin julkisuuskuvasta, ja esim. urheilun nostamisesta esiin. Katsokaahan pressikuvat:
http://www.alexstubb.com/fi/photos/

Marika kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Marjaleena kirjoitti...

Täytyy ihailla Samin tyyliä kirjoittaa asiaa loistavalla huumorilla höystettynä.

Olen samaa mieltä Samin kanssa siitä, että Stubb on liian hyvä. Varmasti hänenkin elämästään löytyy joku asia, jolla häneltä saadaan sädekehä pois?

Toimittajat löytävät varmasti hänestä jonkun negatiivisen seikan, johon tarttua?