keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Kahdeksan päivää valintakokeeseen

Puhelin on soinut ja sähköposti paukkunut viime päivinä. Hakijat ihmettelevät, onko kutsua tulossa, mikä on valintakoepäivän ohjelma, mistä numerosta päästään varaamaan haastatteluajat jne.

Selitän, että kutsut saatiin lähtemään eilen tiistaina, sillä saimme hakukelpoisten hakijoiden nimet ja osoitteet vasta tiistaiaamuna. Sama ongelma, jota yhteishaun ylimmällä taholla ei ymmärretä ja josta kirjoitin viime vuoden joulukuussa, toistuu tänäkin vuonna. Hakijaparka joutuu odottelemaan kohtuuttoman kauan tietoa valintakokeen yksityiskohdista ja usein myös siitä, täyttyvätkö kelpoisuusehdot. SAMKin toimistohenkilökunta taas joutuu hikisen työrupeaman eteen, kun kutsut pitää saada nopeasti lähtemään - postitse.

Yhteishaun aikataulutuksen yksityiskohdissa olisi parantamisen varaa, mutta kuka kuuntelee sitä, joka hoitaa valintakokeen käytännön toteutuksen! Välimatka valintakoeprosessin päätöksentekijän ja meidän päätösten toteuttajien välillä vähän turhan pitkä.

Tänä vuonna päädyimme siihen, että emme käytä aikaa puhelimen päivystykseen antaaksemme haastatteluajat etukäteen. Sen sijaan ilmoittautumiseen varataan aikaisempaa enemmän aikaa ja haastatteluajat annetaan sen yhteydessä. Saattaa olla, että valintakoepäivän aamuna on odottamassa melkoinen ruuhka – toivottavasti ei etuilu – kun hakijat pyrkivät saamaan mahdollisimman aikaisen ajan haastatteluun. Lisäksi tulee kiire kirjoittaa puhtaaksi haastatteluaikataulut eri paikkoihin. Pian olemme kuitenkin viisaampia tässäkin asiassa ja voimme tarvittaessa palata entiseen käytäntöön.

Huomenna on vuorossa haastatteluun valmistautuminendemonstraation avulla ja yksityiskohtien hiominen. Tunnelma tiivistyy.

Ei kommentteja: