maanantai 7. kesäkuuta 2010

Paperitöitä ja yhteenlaskua

Viime viikko meni valintakokeen jälkihoidossa. Työkokemuspisteiden laskeminen osoittautui taas kerran uskomattoman hankalaksi. Asiaa ei helpottanut lainkaan se seikka, että valintakoekutsussa pyytämiämme työtodistuksia ei kuitenkaan ollut kaikilta hakijoilta. Tutkintotodistusjäljennöksestä taas saattoi puuttua juuri se sivu, jolla oli kerrottu opinnäytetyön arvosana. Arvosana on toki ilmoitettu hakiessa, mutta meidän tehtävämme on tarkistaa tiedon oikeellisuus tutkintotodistusjäljennöksestä.

Aluksi turvaudun sähköpostiin ja pyydän todistuksia. Jos kahteen päivään ei kuulu mitään, pyydän Opintoasiaintoimistosta hakijan puhelinnumeron ja soitan hänelle. Nyt alkaa tapahtua. Silti mietin, mikähän viestinnässämme on mennyt pieleen, kun tällaisia tietoja pitää pyytää useaan kertaan. Vai olisikohan pitänyt jättää soittamatta?

Hiukan minua korpeaa se seikka, että minulta pyydetään (OPH pyytää?)amk-tutkinnon jälkeinen työkokemus kuukausina. Jos hakija on suorittanut amk-tutkinnon vanhamuotoisen opistoasteen tutkinnon jälkeen, tarvitaan lisäksi näiden kahden tutkinnon välisen työkokemuksen määrä kuukausina. Niin helppoa olisi päätellä, että henkilö, jolla on tällaista työkokemusta jopa 10 vuotta, saa täydet 20 työkokemuspistettä. Mutta eihän se käy, koska minun tehtäväni on ilmoittaa nuo kuukaudet ja joku toinen antaa työkokemuspisteet niiden perusteella. Niinpä minä plaraan papereita, tutkin tutkintojen suoritusajankohtia, ynnään kaikkien työsuhteiden kestot kesätöistä alkaen ja muunnan osa-aikaisen työkokemuksen kokoaikaiseksi. Suurin luku taisi olla yli 300 kuukautta. On siinä ynnäämistä tällä humanistilla, jolla onneksi on entisaikainen matikkalinja takanaan! Tosin yhteenlasku ja jakolasku opittiin jo kansakoulussa, nykyisellä ala-asteella. Ainakaan lisensiaatintutkinnosta tässä savotassa ei ole mitään hyötyä ;)

Nyt luvut on kuitenkin annettu eteenpäin, ja minun osuuteni valintakokeesta alkaa olla ohi, mitä nyt joskus kesälomalla vielä tipahtaa sähköpostiini kehotus tarkastaa lopulliset tulokset.

Olen selostanut valintakoeprosessia blogissani mm. sen vuoksi, että tapahtumat tulevat kirjatuiksi ja että näitä kirjauksia voi hyödyntää tulevissa valintakoeprosesseissa. On nimittäin syytä uskoa, että valintakoe säilyy ammattikorkeakoulun ylemmässä tutkinnossa.

-----------------------------------------

Kesälomaan on aikaa vielä kaksi viikkoa, mutta blogi jää nyt kesätauolle. Sen aikana mietin, jatkanko tätä blogia vai perustanko uuden. Toivotan muutamalle uskolliselle lukijalleni oikein kaunista ja virkistävää kesää!

Heli

Ei kommentteja: